1 Mart 2021 Pazartesi

BB Krem ve CC Krem Arasındaki Fark Nedir?

"Son dönemlerin gözde ürünü BB krem gün geçtikçe daha da bir trend olmaya başlıyor. Peki, nedir bu BB krem ve ne için kullanılır diyerekten ben de bir tane edinmek istiyorum.

BB krem nedir?


BB kremler, güzellik balsamı olarak bilinen ve bünyesinde üç özelliği barındırdığından bayanlara pratik bir kullanım sunan kozmetik ürünleridir. 1960 yılında Alman dermatolog Christine Schrammek tarafından bulunan bu ürün, 1980’li yıllarda Koreli kozmetik şirketleri tarafından tekrar geriştiriliyor.

Neden BB krem kullanılır?

Cilt tonunu eşitleyerek kusurları kapatan bu kremler, fondöten özelliklerinin yanı sıra cildi nemlendirirken, onu UV ışınlarından da korur. İnce dokusu ve kolay sürülmesi tercih sebebidir. Doğal görünür ve günlük kullanıma uygundur. Tek başına kullanabileceğiniz gibi nemlendiriciler, fondötenler gibi diğer kozmetik ürünleriyle karıştırılarak ya da makyaj altı astarı gibi kullanılabilir. Temiz cilde uygulanır.

Aşağıdaki videoda sizler için iki farklı uygulama yaptım. İlkinde temizlenmiş cilt üzerine, ikinci denemede ise nemlendirici krem sürdüğüm yüzüme Bb krem uyguladım. Aradaki farkları sizlerle konuştum.

BB krem ile CC krem arasındaki farklar nelerdir?

Renk düzeltici (color corrector) olan CC kremler, cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur fakat BB kremler gibi kapatıcılık, fondöten özelliği yoğun değildir. Dokusu BB kremlere göre çok daha incedir. Bu yüzden de doğallık bakımından bir tık daha öndedir. Ayrıca içeriğindeki C ve E vitaminleri ile antioksidanlar sayesinde cildinizi daha çok besler ve onarır. Bb kremlere nazaran cildi daha aydınlık gösteren bir makyaj bazıdır.

Yani özetlersek; cildinizdeki lekeleri kapatmak isterseniz..."




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder