5 Ocak 2021 Salı

Ring Light (Halka Işık) Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Son dönemlerde oldukça popülerliği artan bir ekipman olan ring light (halka ışık) nedir ve nasıl kullanılır sorusuna bir cevap niteliğinde içerik hazırladım. 

14 inç olan Renksan ring light'ımı Trendyol'dan aldım ve kullanmaya başladım. Fiyat performans ürünü olarak sonuçlar oldukça beni tatmin etti. 

"Peki, sık sık duymaya başladığımız Ring Light (halka ışık) nedir? İlk olarak Ring Flash üretiliyor. Fotoğraf makinesi ve kameralarınızın objektifini çember olarak saran halka flaş, fotoğraflarda nokta ışık kaynağının aksine ışığın her yere eşit olarak dağılmasını ve gölgelerin ortadan kalkmasını sağlıyor. Özellikle Makro ve Portre fotoğrafta harika sonuçlar elde edilen flaşın ardından ayaklığı olan halka ışık üretiliyor.

Günümüzde pek çok Youtube kanalı sahibi bu aydınlatma ekipmanından faydalanıyor. Özellikle makyaj videosu çekenlerin olmazsa olmaz en önemli ekipmanlarından biri diyebiliriz. Yine de bunu sadece makyaj kanalları diye sınırlamak doğru olmaz. Eğer video veya fotoğraf çekiyorsanız her daim işlerinizde böyle bir ışığa ihtiyaç duyacaksınızdır.

Piyasada çok fazla çeşidi bulunmakla beraber fiyatları; led sayısına, çemberin boyutuna, ışık modlarına, tripodunda kullanılan metal veya plastik malzemeye ya da yanında gönderilen çanta, kumanda vb. diğer opsiyonlara göre farklılık..."

Ring light nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız devamı için...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder