27 Eylül 2020 Pazar

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi


"Sıcak yaz aylarını yavaş yavaş arkamızda bırakmaya başladığımız şu serin günlerde, kış aylarında vücudunuzu grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan bir nebze de olsa korumaya yardımcı olacak bir içerikle karşınızdayım!

Tabii ki de sadece tek bir egzersiz ya da yiyecek & içecek bunu önlemeye yetmeyecektir. Ama varsın olsun siz bu fikri destekleyici bir yan cep bilgisi olarak bünyenize alın, sonrasında da yaşam kalitenizi arttırıp yerinde tercihler yapmaya gayret edin. Edin ki hem beden sağlığı hem de ruh sağlığınız, gayretinizin mükafatı olsun.

‘Fit Salata‘ olarak isimlendirdiğim bu tarifim, sizi güçlendirip tok tutarken kilo almamanızı sağlayacak. Ayrıca; Youtube içeriğimde de sağlıklı beslenmenizi egzersizlerle destekleyebileceğiniz harika bir kanal önerim var! İzleyin, takip edin, eğlenceli videolarla kafanızı dağıtırken bir yandan da zinde kalın!

Doğu Asya, Güneydoğu Asya ile Hint yarımadasında yetiştirilen ve yeşil veya moong fasulye olarak da bilinen maş fasulyesi, vejetaryenler için tam bir protein deposu. Soğuk algınlığı ve deri döküntüleri gibi hastalıklara iyi gelerek bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Rengi ve şekli nedeniyle insan böbreğine benzeyen Meksika fasulyesi ise; kanser riskini azaltarak kalp ve kemik sağlığına iyi geliyor. Ayrıca kolesterol dengeleyici bir özelliği de var.

Ben hem maş fasulyesi hem de Meksika fasulyesi kullandığım bu salata tarifimde yanına bir de kuru börülce ekledim. İçine koyduğum diğer malzemelerle de bütünleşince tam bir lezzet bombası olan bu salatayı hazırlarken fasulyeler ile kuru börülceyi mutlaka 10-12 saat soğuk suda bekletmeli ve ardından haşlamalısınız."

Bugüne kadar bildiğiniz duyduğunuz maş fasulyesi salatası tarifi ve meksika fasulyesi tarifi gibi denklemleri bir kenara bırakın! Fit kalma yöntemleri nedir diye merak ediyorsanız, buyrun sizi şöyle alalım:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder