"Rengarenk şekerlemeler, eğlenceli formlar ve çocukluğumuzu anımsatan abur cubur kaçamaklarını kim sevmez?! Aynı lezzetlerden sıkıldıysanız ve farklı bir tat arıyorsanız etkisi açısından cesaret, eğlenceli tarafından da rengarenk bir tarifler sizlerleyim: Alkollü jelibon nasıl hazırlanır?
Her zaman çocuklara jelibon partisi olacak değil ya! Bu sefer büyüklerin de sofrasını neşelendirecek ve damaklarını bayram ettirecek bir tarif hazırladık. Üstelik hazırlaması oldukça basit. Yalnız hazırladıktan sonra bir gün boyunca dinlenmesi gerek. Onun da sebebini birazdan açıklayacağım.
Biz bu tarifte karpuzlu votka kullandık. Piyasada ise kavunlu, limonlu, portakallı, elmalı ve vanilyalı gibi daha pek çok çeşidini bulmak mümkün. Aroma tercihi tamamen sizin damak zevkinize kalmış ki yine de karpuz & jelibon aromasının epey bir yakıştıklarını dipnot düşeyim. Jelibon olarak ise Haribo’nun 160 gramlık paketlerinden iki adet kullandık. Açıkçası Kent’de iyi; fakat Haribo’yu çocukluğumdan beri tükettiğim için onun lezzetini başka hiçbir şekerlemede bulamıyorum. Eğer isterseniz..."
Bu tarifi denediniz mi?
Votka fiyatları mı arıyorsunuz? Tıklayın: votka fiyatları
YanıtlaSil