26 Şubat 2016 Cuma

Kumkat Mı, Kamkat Mı?

"Kabuğunu ovuşturduktan sonra kabuğuyla yenilen bu meyvenin adı meğer “kamkat” imiş. Yahudi mandalinası olarak da bilinen meyveye burada “kumkat” ya da “hunkat” diyenler de var. Tadı ekşi-tatlı mandalinayı andırıyor. Yanda gördüğünüz tek meyveden sadece bir tane çekirdek çıktı limon çekirdeğini andıran. Lezzeti muhteşem! Sıkma portakalı, king mandalina gibi ürünleri seviyorsanız kesinlikle buna da bayılırsınız. Kokusu uzun süre kalıyor ve son derece yoğun. Zaten turunçgiller familyasından gelen bu ciciyi hayatımda ilk defa gördüm, yedim ve beğendim.

Çiğ olarak tüketilmesi dışında pastacılık, meyvesuyu, marmelat ve reçel yapımında da kullanılıyor. C vitamini bakımından zengin bir meyve olan kamkat, tansiyon ve kolestrol düşürmede son derece etken bir rol oynuyor. Aynı zamanda gribal enfeksiyonlarda bağışıklık..."
Burada her gün yeni bir şeyler öğrenip farklı lezzetler tadıyorum. Doğada yaşamak böyle bir şey olsa gerek!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder