28 Mart 2021 Pazar

OKAN BAYÜLGEN'DEN KAHVE BELGESELİ: 'GÖZ AÇIP KAPAYINCAYA KADAR'


" ‘Uyuyamadığım için mi kahve içiyorum yoksa kahve içtiğim için mi uyuyamıyorum?’ – Okan Bayülgen

Gözünü açar açmaz kahveye sarılanlardan mısınız; fal baktırmak için muhabbetine içenlerden mi? Belki gün sonu yorgunluk kahvesi, belki de büyülü bir manzarada keyif kahvesi tüketenlerdensiniz. Kahve nereden geldi, nereye gidiyor? Sağlığa yararlı mı, zararı var mı?

Bir şekilde hepimizin yolunun kesiştiği kahveye mizansen bir bakış açısıyla yaklaşan Okan Bayülgen, Arçelik’in katkılarıyla hazırladığı Göz Açıp Kapayıncaya Kadar‘da pek çok soruya harika bilgiler ışığında mercek tutuyor. Yarı belgesel türündeki yapımın yazarlığını Okan Bayülgen ile Selin Atasoy birlikte paylaşıyor. Yönetmenlik koltuğunda ise Cem Adıyaman oturuyor. 74 dakika olan belgesel, 12 Mart 2021 tarihinde Arçelik’in Youtube kanalında kahve severlerle buluşuyor.

Sürpriz konukların yer aldığı kahve belgeselinde; doktor, barista, yazar, tarihçi gibi alanında uzman pek çok isimle izleyiciyi sıkmadan diyaloglarda bulunan Bayülgen’in zamanı kıpırdatırken yaşadığı duygu değişimlerini kahveyle harmanlamasını izliyoruz. Docudrama türünde hayal ile gerçeklik arasında kurgulanan bu yapımda; yeri geliyor yüzyıllar öncesine gidip bilgilerimizi tazeliyor, yeri geliyor günümüz Büyük Adası’nda Yazar Ahmet Ümit’in koltuğuna konuk oluyoruz. Çekim teknikleri ve sahne geçişlerindeki sanatsal dokunuş, yapımın entellektüelliğini bir tık yukarıya..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder