2 Kasım 2020 Pazartesi

Sadakatsiz 1. Bölüm Dizi İncelemesi


"Bir süre önce önyargılarımı kırarak izlemeye başladığım Türk yapımı dizi ‘Sadakatsiz‘, 7 Ekim 2020’de Kanal D’de yayınlanan ilk bölümüyle izleyicisiyle buluştu. 

Dram ve psikolojik gerilim türündeki dizinin yönetmenlik koltuğunda Neslihan Yeşilyurt oturuyor. Başrolleri ise; Caner Cindoruk (Mimar Volkan), Cansu Dere (Doktor Asya) ve Melis Sezen (Derin) paylaşıyor. Bunun yanı sıra senaryoda; Özge Özder, Eren Vurdem, Yeliz Kuvancı gibi pek çok tanınan isim daha rol alıyor. Müzkler Cem Öget’e ait. 

Sadakatsiz dizisi, evli ve çocuklu bir mimar olan Volkan’ın eşi doktor Asya’yı, varlıklı bir iş adamının genç kızıyla aldatırken yaşadığı bermuda aşk üçgeninde meydana gelen birtakım olaylar zincirini konu alıyor. Konu sürükleyici fakat senaryo iki saate sığdırılmak istendiğinde ağdalı bir anlatım ortaya çıkıyor. Oyunculukların başarılı olduğunu düşünsem de senaryonun o uzun kurgusunun gölgesinde kaldıklarından, gereksiz detay ve işleyişte zaman zaman algı dağılabiliyor. Şayet bu yapım 1 saate sığdırılsaydı daha büyük başarı elde edebilirdi kanısındayım. 

Sadakatsiz dizisi nerde çekiliyor diye merak ediyorsanız hemen söyleyeyim; dizi çekimleri Tekirdağ’da gerçekleştiriliyor. Tekirdağlılar ise son zamanlarda diziyle Tekirdağ’ın gündeme gelmesinden ve isminin duyulmasından aşırı mutlularmış.

Aslında bu yapım, BBC One tarafından 2015 yılında yayınlanan ‘Doctor Foster’ isimli dram türündeki İngiliz dizisinden uyarlama. Ve maalesef ki bazı detaylar ve sahneler üzerinde -mantık dışı- fazla durulduğu, bunun izleyicide gerilim yaratmaktan ziyade bıkkınlık yarattığı fikrindeyim. Halbuki replikler ve karakterler üzerinde düşünülüp..."

Üşenmeden oturup iki saate yakın olan sadakatsiz 1. bölüm diziyi önce bir izledim, sonra eleştirdim. Ayrıca bir de Sadakatsiz 1. Bölüm dizi incelemesi çektim. Video Youtube'da, dizi yorumum ise...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder