"Üzüm çekirdekli makarna, alışılagelmişin dışında bir lezzet. Bugüne kadar makarnanın kepekli, ıspanaklı, domatesli ya da içi dolgulu birçok türüyle karşılaşmışsınızdır. Özellikle ıspanaklı ve kepekli olan benim makarna tercih ettiğim dönemlerdeki seçeneklerim idi. Hatta bir dönem domatesli, ıspanaklı ve sade makarna mix halinde karışık paketlerde satılırdı. Hala satılıyor mu bilemiyorum. Gerçi artık eskisi kadar makarna da tüketmiyorum. Yalnız böyle enteresan şeyler görünce denemeden duramıyorum. Aromalı makarnalar tam bir iştah açıcı soytarılar!
Makarnanın sinir sistemine zarar verdiği su götürmez bir gerçek; fakat arada bir de olsa kendimizi minik kaçamaklarla şımartmalıyız değil mi? En azından metabolizmayı yavaşlatmasın diye sade makarna yemek yerine kepekli ya da bu tarz ürünleri tercih edebiliriz. Komple sağlıktan olmaktansa yarı kararlı bir sağlıklı beslenme ile ufak tefek şımarmalardan zarar gelmez. %100 durum buğdayı irmiğinden üretilmiş olan üzüm çekirdekli makarnada, üzümün çekirdeğinde..."
Babam sağ olsun, yine her zamanki gibi mutfakta enteresan bir çeşit ile tanıştırdı beni: Arbella'nın üzüm çekirdekli makarnası. Peki, bu makarnayı diğerlerinden ayıran özellikler neler?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder