'Elbette patlamış mısır dendiğinde ilk akla gelen tuzlu ve yağlı olanıdır. Tuzlu gıdaları sevmeyen, arada bir tatlı ile kendini ödüllendirmek isteyenler için ise patlatılmış tatlı mısır olayı birebir!
Yanlışım yoksa on yaşlarında falan idim. Cebimdeki üç beş kuruşla abur cubur almak için bakkalın yolunu tuttuğum günlerden biriydi. Mısır patlağı paket gözüme ilişmiş, üzerindeki janjanlı baskı hoşuma gitmişti. Aldım, yedim. Sonra da parmaklarımı… Hem de epey hoşuma gitmiş olmalı ki yıllar sonra aklıma geldiğinde o lezzet mutfağa girdim hemen. Denedim ve aynısı oldu. Günümüz...'
Tuzlu mısırdan cidden gına geldi. Şekerli mısır ise ayrı lezzetli. Buyrun tarifi...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder