Turp deyip geçme! Yaprakları da en az kendi kadar faydalı olan sebzenin, bağırsak çalıştırıcı bir özelliği var. Özellikle turp yapraklarından yapabileceğiniz zeytinyağlı yemeği çok sağlıklı bir tercih olabilir. Yine de sık tüketmemekte yarar var.
6 Kasım 2014 Perşembe
Turp Yaprağıyla Yemek
'Turp yaprağının faydaları saymakla bitmez. Yeşil yapraklarında bulundurduğu C, E, B6 ve B9 vitaminleridışında; göz ile akciğer sağlığına çok iyi gelmektedir. En önemli faydası ise; bağırsaklardaki paraziti boşaltmasıdır. Yalnız; fazla gazı ve demir eksikliği olanlar az miktarda tüketmeli, açık ülser yaraya sahip ya da bağırsak problemleri olanlar asla tüketmemelidir. Bu durumda bazı kişilerde ishal gözlemlenebilir. Ayrıca aşırı turp ve yapraklarının tüketimi, kişinin vücudundaki demir ve kalsiyum gibi minerallerin dışarı atılmasına neden olur. İçinde aynı zamanda da yüksek ölçüde...'
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder