27 Eylül 2014 Cumartesi

Çabuk Kırmızı Mercimek Çorbası

'Çorba denildiği zaman akla sık gelen çorbalardandır mercimek çorbası. Özellikle yapılış itibariyle de kişiyi uğraştırmaması onu, daha da bir tercih edilir kılıyor. Peki, bu kırmızı mercimek çorbasını daha da kolay nasıl pişirebiliriz?

Pek çok yemekte olduğu gibi önce soğanlar kavrulur, ardından uğraş verilerek doğranmış minnacık havuçlar da bu kavrulmaya dahil edilir. Bu kavurma işlemi sırasında hem normalinden daha fazla yağ harcar, hem de soğanları ve havuçları ufak doğrayabilmek için vaktimizden...'

İşte en basit kırmızı mercimek çorbası. 'Yeme de yanında yat' cinsten dediğim bu lezzeti sofraya taşımak bir o kadar da pratik. Püf noktalarını vermesi benden, denemesi sizden!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder